Hittar du på en kortform för Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård?

12.2.2018


Dagens ansiktsgymnastik, var så goda. Sätt dig bekvämt och försök säga följande meningar högt:

  • Sju sjösjuka sjömän sköttes av sju undersköna sjuksköterskor på skeppet Shang Hai.
  • Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård
  • Farfar, får får får? Nej, får får inte får, får får lamm.
  • Flyg fula fluga och den fula flugan flög.

Precis, vårt officiella namn är en tungvrickare. Namnet är en direkt översättning av det engelska namnet Contact Point for Cross-Border Health Care och vi saknar en kortform som finländarna har lättare att uttala.

Kontaktpunkten har till uppgift att sprida information om användningen av hälsovårdstjänster i Finland och utomlands. Vi guidar personer som åker utomlands för vård och personer som insjuknar under en utlandsvistelse i frågor kring detta. Vi ger även råd till personer som kommer till Finland för vård och till personer som insjuknar under sin vistelse i Finland. Vi förmedlar information via webbplatsen Vardenhetsval.fi och kontaktpunktens Twitterkonto. Vi besvarar förfrågningar även på adressen yhteyspiste(at)kela.fi.

Hittar du på en kortform för Kontaktpunkten? Rösta om alternativen eller ge ditt förslag senast 1.3.2018. Vi lottar ut ett trevligt pris bland alla som svarar. Med röstningsblanketten (endast på finska) kan du även anmäla dig till kundjuryn om du vill delta i utvecklingen av webbtjänsten Vardenhetsval.fi.